YURTDIŞI SEYAHATLERİNİZDE YANINIZA ALMANIZ GEREKEN 15 ŞEY

YURTDIŞI SEYAHATLERİNİZDE YANINIZA ALMANIZ GEREKEN 15 ŞEY

Evet aylardır beklediğiniz seyahat artık çok yakın ve bavullarınızı hazırlamaya başladınız. Peki yurtdışı seyahatlerinizde yanınıza almanız gereken olmazsa olmaz şeyler neler? Bunları sizin için derledik..

Seyahat Eşyaları

 

1. Pasaport

Yurtdışı seyahatlerinizde yanınıza almamız gereken en önemli şey tabiki pasaportunuz. Pasaportunuzda dikkat etmemiz gereken en önemli şey ise vizeleriniz ve geçerlilik tarihleri.

Pasaport

 

2. Sırt Çantası

Ben gittiğimiz her yerde sırt çantamı yanımdan hiç ayırmıyorum. Zaten değerli eşyalarınızı bagaj bavullarına koymanızı önermem. Sizlere de rahatlıkla önerebileceğim Lowepro photo hatchback 22 modelini kullanıyorum. Bu modelin en güzel tarafı fotoğraf makinanızı sadece sırt kısmından açılabilen özel bir bölmede saklıyor oluşunuz. Bu bölme çok güvenli olduğu gibi, çanta içinden ayrılabiliyor ve günlük kullanımda ekstra rahatlık sağlıyor. Aynı zamanda laptop için padli bölmeler ve litrelik içecekleri rahatlıkla alabilecek filelere sahip.

Sırt Çantası

 

3. Fotoğraf Makinası

Yurtdışı seyahatlerinizde olmazsa olmazlardan bir tanesi de iyi bir fotoğraf makinesi. Her ne kadar cep telefonları artık gayet güzel fotoğraflar çekebiliyor olsa da profesyonel bir fotoğraf makinasının kalitesini hiç bir şey yakalayamaz. Artık kompakt modellerde de lensleri değişebilen, dslr kalitesini yakalayan modeller mevcut. Gerek kullanım kolaylığı gerekse şıklığı dolayısıyla benim de kullandığım Samsung NX-1100’ü sizlere rahatlıkla önerebilrim. Ben havada da denizin dibinde de çekim yapmak istiyorum diyen maceraperest arkadaşlardansanız o zaman tek çareniz Gopro tarzı bir action kamera ?

Fotoğraf Makinesi

 

4. Şarj Cihazları

Yurtdışı seyahatlerinizde unutulmaya en müsait objelerden birisi de şarj cihazları. Yurtdışında ekstra masraf yaşamamak için iki kere kontrol edilmeliler.

 

5. Evrensel Seyahat Adaptörü

Şayet İngiltere gibi priz grişlerinin farklı olduğu ya da ABD gibi voltajın 110 V olduğu ülkelere seyahat edecekseniz bu ürünü seyahat öncesi edinmek mantıklı zira havalimanlarında çok pahalı olabiliyorlar.

 

6. Taşınabilir Şarj Deposu

Günümüz akıllı telefonlarının ne kadar şarj yediğini ve fotoğraf ve video çekimi, wi-fi kullanımı gibi çok şarj yiyen uygulamarı düşünürsek bu cihaz yanımızda olmazsa olmazlardan. Özellikle yüksek amper değerini küçük boyutlarla birleştiren bir cihaz almak mantıklı.

 

7. Kitap

İster uçakta, ister plajda olsun kitaplar insanoğlunun en iyi dostları. Tabi klasik kitaplar yerine artık e-kitap okuyucular ve tabletler de bu açlığınızı giderebilir.

Kitaplar

 

8. Minik Bir Ecza Çantası

İçerisinde mutlaka ağrı kesici, kas gevşetici bir krem, grip hapı, vitamin, bulantı önleyici ve ayağınız her vurduğunda çıkarıp kullanabileceğiniz yara bantları bulundurduğunuz bir ecza çantası da yurtdışı seyahatlerinizde mutlaka almanız gerekenlerden.

 

9. İsviçre Çakısı
Bu aletlerin içerisinde o kadar çok özellik bulunuyor ki, Paris’te Sein kenarında açmak isteyeceğiniz bir şişe şarap için ya da bir söküğü dikerken makas ihtiyacınızı gidermekte kullanabilirsiniz. Kampçılar ve maceraperestler için ise üst düzey bir model olmazsa olmaz zaten.

 

10. Boyun Yastığı
Özellikle şişirilebilir olanları, hiç yer kaplamamaları sayesinde hem uçak hem de gideceğiniz ülke içerisinde yapacağınız otobüs ve tren seyahatlerinde size rahat bir uyku sunabilir.

 

11. Rehber
Gideceğiniz yer ile ilgili, içerisinde harita da barındıran bir rehber özellikle seyahat öncesi planlamada ve gezerken en büyük yardımcınız olacaktır. Akıllı telefonlar sayesinde bu konu artık daha da kolaylaştı. Özellikle Lonely Planet gibi firmaların harika rehber aplikasyonları var. Ama ben biraz eski kafa biri olduğum için üzerini çizip karalayabileceğim bir rehber mutlaka arıyorum elimin altında ?

Yurtdışı Seyahatlerinizde Rehber

 

12. Asker Cüzdanı
Evet yanlış duymadınız ? Boynunuzdan tişörtünüzün içine doğru inecek bir asker cüzdanı, özellikle uzun seyahatlere çıkan backpacker arkadaşlar için olmazsa olmaz. Sırt çantanızda en olası yerde tutacağınız cüzdanınız kapkaççıların iştahını kabartacaktır.

 

13. Boş Çanta ve Bavullar
Gidilen yerden dönüşte alacağınız şeyler bavulunuza sığmayacaktır. Uçakların bagaj limitlerinin de genelde 20 kg civarı olduğunu düşünürsek yükte hafif eşyalarla gidip dönüşte rahat etmek en iyisi. Fazla yer kaplamayan hatta buruşabilen bez çanta tarzı bir şeyler alırsanız, sığmayan eşyalarınızı uçakta yanınıza alma şansınız olur.

Yurtdışı Seyahatlerinizde Bavul

 

14. Rahat Spor Ayakkabılar
Bir şehri keşfetmenin en güzel yolu yürümek. Rahat bir çift spor ayakkabı en önemli yoldaşınız olacaktır.

Yurtdışı Seyahatlerinizde Spor Ayakkabılar

 

15. Yağmurluk
Yurtdışı seyahatlerinizde özellikle tropikal iklime sahip bir coğrafyaya ya da İngiltere gibi güneşe hasret bir yere gidiyorsanız listenin en tepesine de yazabilirsiniz ?

Yurtdışı Seyahatlerinizde Yağmurluk



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir