Kış Rotaları

Kış Rotaları

Tatil fikri insanda hep yaz aylarını çağrıştırır. Elbette yazın tadı bir başka. Deniz, kumsal, güneş…? Kim istemez ki!  Fakat tatil için illa yazın gelmesini beklemek gerekmiyor. Kış aylarını da değerlendirip, karın keyfini doyasına çıkarabilirsiniz. Kışın bembeyaz karların keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz 10 harika yeri sizler için derledik ☃️

1. Uludağ / BURSA

Ülkemizin ilk ve en ünlü kayak merkezi konumundaki Uludağ, her dönemde popüler ve iddialı olmayı sürdürüyor. 2543 metre yüksekliğe sahip Uludağ’da kar kalınlığı kış aylarında 3 metreye kadar ulaşmakta. Toplam 13 ana pisti bulunan Uludağ, İstanbul’a 240, Ankara’ya ise 380 km mesafede yer alıyor. Bursa şehir merkezinden 40 km uzakta yer alan Uludağ’a sık sık dolmuşlar kalkıyor. Özellikle festival zamanlarında oldukça renkli olan Uludağ’ın gece hayatı da oldukça canlı. Geceleri pek çok parti, etkinlik ve konserler düzenleniyor. Uludağ’a gelmişken tarihi mirasıyla bambaşka bir kent olan Bursa’yı da gezmeli ve muhteşem mutfağını tatmalısınız.

 

Uludağ, Bursa, Kış

 

2. Abant / BOLU

Yılın her mevsiminde harika manzaralar sunan bir yer Abant. Gerek kış mevsimindeki karlı kartpostallık manzaralar, gerekse baharın, gölü sarmalayan çamların saldığı mis gibi kokular gerçekten büyüleyici. Göl çevresindeki asfalt yolda yürüyüş yapabilir, faytona binebilir veya at üstünde gezinebilirsiniz. Ayrıca gölün her köşesinde mangal da yakabileceğiniz piknik alanları mevcut. Abant konaklama anlamında da oldukça cömert bir yer. Göl manzaralı lüks otellerin yanısıra bungalov evler ve 330 çadırlık bir kamp alanı da mevcut. Abant’a kara yoluyla Ankara’dan yaklaşık 2, İstanbul’dan ise 3 saat civarında ulaşılabilmesi bu doğa harikası yeri hafta sonu kaçamakları için oldukça cazip kılıyor.

Abant, Bolu, Kış

 

3. Yedigöller / BOLU

Sonbahar ve Kış aylarının vazgeçilmez destinasyonlarından biri de Yedigöller. Bolu şehir merkezine 42 km uzaklıkta bulunan Yedigöller hem İstanbul hem de Ankara’ya yakınlığı ile muhteşem bir hafta sonu kaçamağı sunuyor ziyaretçilerine. Yedigöller adından da anlaşılacağı gibi farklı boyut ve derinlikte yedi gölden oluşuyor. 1965 yılında Milli Park statüsüne alınan Yedigöller yöresi, yeşilin ve kahverenginin tüm tonlarını sunan bitki örtüsü, alabalıklarıyla ünlü gölleri ve fotoğrafçılara sunduğu muhteşem manzarasıyla mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Yedigöller, Bolu

 

4. Palandöken / ERZURUM

Şehir merkezine sadece 10 dakika uzaklıkta bulunan Palandöken, merkezde de rahatlıkla konaklama imkanı sunuyor ziyaretçilerine. 3185 metre yüksekliğindeki Palandöken Dağı yılın büyük bir bölümü karla kaplı. Zaten tesiste kar azaldığı zamanlarda devreye giren bir de suni kar sistemi mevcut. Farklı zorluk seviyelerinde toplam 21 piste sahip olan Palandöken’de yamaç paraşütü ve paint ball gibi farklı aktiviteler de yapabilirisiniz. Palandöken kayakçıların favorisi olan toz şeklinde kar vadediyor. En büyük dezavantajı ise -30 derecelere varan soğuk ve kurak havası. Erzurum’a gitmişken bölgenin ünlü mutfağını ve cağ kebabını yerinde deneyimlemelisiniz.

Palandöken, Erzurum, Kış

 

5. Erciyes / KAYSERİ

3916 metre yüksekliğe sahip Erciyes Dağı, İç Anadolu’ya tepeden bakıyor. Görüntüsüyle Japonya’nın ünlü Fuji dağını çağrıştıran Erciyes, kayak sporunu sevenlerin son yıllarda en büyük gözdelerinden. Kış aylarında yaklaşık 2 metre kar kalınlığına ulaşan Erciyes’e ulaşım da oldukça kolay. Kayseri havalimanından sadece yarım saat içerisinde tesise ulaşabiliyorsunuz. Erciyes’in bir başka büyük avantajı da Uludağ gibi popüler yerlere nazaran oldukça makul olan fiyatları. Tüm bir kayak takımını günlük sadece 30 TLye kiralayabiliyorsunuz. Erciyes Dağı, oluşumuna büyük katkı yaptığı Kapadokya bölgesine de sadece bir saat uzaklıkta. Rota çizecek olanlara duyurulur ?

Erciyes, Kayseri, Kış

 

6. Bansko / BULGARİSTAN

Avrupa’nın en iyi kayak merkezi seçilen ve 2014 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Bansko, ülkemize yakınlığı ve ucuz fiyatları ile dikkat çekiyor. Farklı zorluk derecelerinde toplam 17 kayak pistine sahip Bansko, İstanbul’dan kara yoluyla 600 km. Başkent Sofya’ya uçup, buradan 2 saatlik bir yolculuk sonrası da ulaşabilirsiniz bu şirin ve tarihi dağ kasabasına. Kasaba’da gayet uygun fiyatlarla alışveriş yapıp, yemek yiyebilirsiniz. Konaklamak için de yine kasabayı tercih edebilirsiniz. Unutmadan bu rota için Bulgaristan ya da Schengen vizesine ihtiyacınız var.

Bansko, Bulgaristan, Kış

 

7. Zermatt / İSVİÇRE

Kayak için tercihiniz yurtdışı ise İsviçre Alplerinde bulunan Zermatt favori noktalardan birisi olabilir. 360 kmye varan pist uzunluğu ve her seviyede kayakçıya hitap etmesi ile Zermatt kayak için en ideal bölgelerden biri. İsviçre Alplerinin harika manzaralarını sunan bölgede Zermatt kasabası da huzurlu bir country havası sunuyor. Bölgeye Zürih, Cenevre ve Basel’den trenle ulaşabilirsiniz.

Zermatt, İsviçre, Kış

 

8. Chamonix / FRANSA

Fransız Alplerinde, Avrupa’nın en yüksek tepesi Mont Blanc eteklerinde yer alan Chamonix kasabası, kayak ve snowboard sevenler için adeta bir cennet. Fransa’nın en eski kayak merkezi konumundaki Chamonix, 1924 yılında ilk kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış. Alplerin zirvesindeki teraslardan nefes kesen manzaraları fotoğraflamak isteyenler için de bölge oldukça cömert.

Chamonix, Fransa, Kış

 

9. Lapland / FİNLANDİYA

Finlandiya’nın kuzeyinde yer alan Lapland, kutup iklimini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir bölge. Sıcaklık -40 derecelere kadar düşebiliyor. Fakat karla kaplı muhteşem doğada, odun ateşiyle ısınan kulübelerde, kuzey ışıklarını izleyerek, kışın tadıını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yer Lapland. Özellikle yılbaşı zamanının oldukça renkli olduğu Lapland’da, Noel Baba kasabası bile mevcut. Lapland’da kar motoruyla turlayıp, Sibirya kurtlarının çektiği kızaklarda Beyaz Diş romanını yaşayabilirsiniz. Lapland’a başkent Helsinki aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz.

Lapland, Finlandiya, Kış

 

10. Prag / ÇEK CUMHURİYETİ

Tarihin hiç bir döneminde bozulmamış Ortaçağ mimarisi, karlar altındaki dar sokakları, ortasından geçen Vltava Nehri ve romantik atmosferiyle Prag sizlere önereceğim son rota olacak. Prag kışın oldukça soğuk olmasına rağmen bu mevsimin en çok yakıştığı şehirlerden biri. Bu tarihi şehri turladıktan sonra, içinizi ısıtacak sımsıcak bir ortamda kahvenizi yudumlamak sizi mutlu edecek. Prag’a İstanbul’dan çok uygun fiyata tarifeli uçuşlar bulabilirsiniz.

Prag, Çek Cumhuriyeti, Kış



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir